News Brief

Grand Teton Visitor Center Earns LEED Platinum

The visitor center at the Laurance S. Rockefeller Preserve, part of Grand Teton National Park, has become the first building in Wyoming to earn LEED Platinum. The 7,000-ft2 (600-m2) building, designed by Carney Architects in Jackson and home to an interpretive center and restrooms, features a ground-source heat pump and a photovoltaic system that is expected to provide 58% of the center’s electricity. Recycled-cotton and soy-based spray foam insulations create an energy-efficient building envelope; all of the wood used in construction was certified to Forest Stewardship Council standards; automated windows located high in the large galleries provide ventilation; and occupancy and daylight sensors control lighting. The restrooms at the facility use composting toilets, saving an estimated 76,000 gallons (290,000 liters) of water annually.

Published January 1, 2008

Add new comment

To post a comment, you need to register for a BuildingGreen Basic membership (free) or login to your existing profile.